Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Er zit schimmel op mijn tuinhout? Is dit een probleem?
Nee, dit is geen probleem en komt zelden voor. Schimmel komt soms voor doordat er in de pallet te weinig luchtbeweging is. Echter zodra het product weer opgedroogd is, kun je de schimmel simpelweg afvegen.
Zit er een bouwtekening of beschrijving bij de speeltoestellen?
Ja, bij elk speeltoestel zit een beschrijving/werktekening.
Wat is de levertijd van een speeltoestel?
Gemiddeld 2 a 3 weken.
Er zitten scheuren in de houten palen. Hoe erg is dat?
Als ze verticaal zijn, dan zijn het natuurlijke droogscheuren die absoluut niets afdoen aan de kracht van het hout. “Hout is een levende grondstof”, “hout werkt”. Uitspraken als deze weerspiegelen de grote waarde die men aan de grondstof hout toekent. Hout is een materiaalsoort, die zich aanpast aan de omstandigheden van zijn omgeving en op veranderingen reageert. Dit wordt extra duidelijk tijdens langdurige warme, droge periodes, aangezien er dan vaker scheuren in het hout voor kunnen komen. Deze scheuren verdwijnen grotendeels weer zo gauw een dergelijke droge periode weer voorbij is. Scheuren zijn echter niet de (ongewenste en slechts op de koop toegenomen) “keerzijde van de medaille”; scheuren in het hout zijn veel meer het logische gevolg en consequentie van het gebruik van een natuurlijke grondstof. En bovenal: Scheuren in loodrechte palen leveren geen gevaar op! Dit wordt bevestigd door de DIN gebruikersraad in haar onderzoek in 1988. Scheuren ontstaan, en ze veranderen.
Zijn de speeltoestellen geschikt voor bijvoorbeeld een kinderdagverblijf?
Onze speeltoestellen  voldoen aan de speelgoednormering voor de particuliere markt. De definitie van particuliere markt is "particuliere huishouding waar toezicht van overheidswege inbreuk op de privé-sfeer zou betekenen". Uit toelichtingen bij de norm blijkt dat speeltoestellen voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven onder het besluit speeltoestellen voor de openbare ruimte vallen. Onze speeltoestellen voldoen niet aan de norm voor de openbare ruimte (EN 1176). Onze speeltoestellen zijn daarmee niet geschikt voor kinderdagverblijven.
Er zitten scheuren in mijn tuinhout, wat nu?
Door verschillen in dichtheid van hout, gaat het krimpen en zwellen nooit helemaal gelijkmatig. Zodoende kunnen er zichtbare scheurtjes ontstaan. De constructieve eigenschappen van het hout worden hierdoor niet beïnvloed dus dit is geen rede tot klacht.