Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Met welke afmeting moet ik rekening houden?
De ruimte waar het schaduwdoek komt te hangen, moet 40 cm per zijde groter zijn dan de lengte van een doekzijde. Voor het ophangen van bijvoorbeeld een 360 x 360 cm doek, heb je een ruimte nodig van 400 x 400 cm (360 cm + 40 cm). Zorg ervoor dat een van de zijdes naar de zonkant (zuiden) gericht is; zo creëer je de optimale schaduw.
Hoe maak ik het schaduwdoek schoon?
Een waterdoorlatende schaduwdoek maak je schoon met water (tuinslang) en een borstel. Je kunt het waterdoorlatende schaduwdoek ook schoonmaken met een sopje. Waterproof schaduwdoeken kun je reinigen met water en een zachte doek/spons. Laat het water even inwerken. Gebruik GEEN chemicaliën! Aangezien het doek voorzien is van een vuil- en schimmelwerende coating mag er niet op geborsteld worden!
Kan ik het schaduwdoek altijd buiten laten hangen?
Wij adviseren het alleen in het zomerseizoen (april t/m sept) op te hangen. Bij te verwachten storm dien je het schaduwdoek of zonnezeil te allen tijde eraf te halen. Je bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor het tijdig er afhalen van het product.
Wat zijn de eigenschappen van de schaduwdoeken?
De schaduwdoeken zijn gemaakt van HDPE (high density polyethylene) 280gr/m2 geweven kunststof.