Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Zijn de Rubber tegels belastend voor het milieu?
Nee, rubber tegels zijn absoluut niet belastend voor het milieu. De tegels zijn door een onafhankelijk onderzoeksbureau uitvoerig getest op veiligheid voor mens en milieu. De conclusie: Rubber tegels zijn 100% veilig.
Zijn Rubber tegels eenvoudig te installeren?
Het leggen van een rubber tegelvloer is eenvoudig. Zorg voor een vlakke ondergrond. Buiten kun je het beste een ondergrond van betontegels of een vlak zandbed maken. Voor meer stabiliteit kun je wat trasscement met zand vermengen. Voor gebruik binnen is nagenoeg iedere vlakke vloer geschikt. Zowel beton, hout als vloerbedekking vormen geen enkel bezwaar. De tegels kun je met een stanleymes of soortgelijk mes snijden. Met een decoupeerzaag kun je patronen uitzagen. Een handzaag met grove zaagtand is eveneens goed bruikbaar. TIP: Als je het mes nat maakt bevordert dit het snijden. Leg altijd een liniaal of lat op het deel dat je nodig hebt. Zo kun je hier niet in snijden. Met kit of lijm kun je de tegels eventueel aan elkaar vast verlijmen (of aan de ondergrond zoals hout, beton, linoleum, enz). Om de tegels aan elkaar te plakken, kun je de zijkanten van de tegels van een laagje lijm voorzien of achteraf lijm in de hoeken spuiten. Leg de tegels stevig tegen elkaar aan. Door de tegels onderling te verlijmen maak je van het terras of de vloer één geheel. TIP: Rubber tegels zijn waterdoorlatend. De tegels kunnen niet rotten, maar water wat niet weg kan lopen kan gaan ruiken. Zorg ervoor dat de afvoer/drainage goed geregeld is.
Hoe onderhoud ik rubber tegels?
Rubbertegels zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Je kunt de tegels met een stofzuiger schoon zuigen (bij binnen gebruik) of schoonvegen met een bezem (bij buiten gebruik). De tegels zijn bestand tegen heet water en kunnen tevens gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Je kunt ook eenvoudig met wat water dweilen. Met een vochtige doek of een sopje kunnen vuilresten verwijderd worden. Alle schoonmaakmiddelen voor in- en rondom huis zijn geschikt. Vermijd het gebruik van agressieve of bijtende middelen.
Zijn rubbertegels ook geschikt voor openbare gelegenheden?
De rubbertegels van 25mm dikte zijn uitsluitend voor particulier gebruik.