Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Er zit schimmel op mijn tuinhout? Is dit een probleem?
Nee, dit is geen probleem en komt zelden voor. Schimmel komt soms voor doordat er in de pallet te weinig luchtbeweging is. Echter zodra het product weer opgedroogd is, kun je de schimmel simpelweg afvegen.
Is de picknicktafel ook in een andere maat verkrijgbaar?
Nee, de vermelde maten op de site zijn standaard maten. De picknicktafels worden niet op maat gemaakt.
Hoeveel personen kunnen er aan een picknicktafel zitten?
Afhankelijk van het formaat van de picknicktafel 4 tot 8 personen.
Wat is de duurzaamheid? Hoe lang gaat mijn picknicktafel mee?
Je kunt rekenen op een levensduur van minimaal 10 jaar.
Hoe lang ben ik bezig de tafel in elkaar te zetten?
Reken op 30-60 minuten.
Kan ik mijn picknicktafel ook laten monteren?
Ja. Dit heeft wel invloed op de prijs en levertijd, maar je kunt de tafel door een van onze mensen laten monteren.
Zijn splinters e.d. een probleem bij mijn picknicktafel?
Nee. We werken met een natuurproduct. Dit houdt in dat het hout altijd in beweging is. Vorst versus zon laten het hout werken waardoor er (tijdelijke) barstjes of scheuren kunnen ontstaan. Dit heeft, door het ontwerp, geen invloed op de degelijkheid en maken naar ons idee iedere tafel juist uniek. Je kunt er altijd zelf voor kiezen een schuur papiertje over de zit- en bladdelen te halen; of deze zelfs te beitsen of lakken.
Loopt er hars uit het hout?
Ja. Geïmpregneerd hout is van betrekkelijk jong hout gebouwd. Hetgeen met zich mee brengt dat het wat nábloedt. Uiteraard worden in de fabriek de harsrijke delen uitgeselecteerd, maar resten hars kunnen zich, met name het eerste jaar, vormen. Een beetje wasbenzine doet dan wonderen.
Er zitten groene vlekken op mijn geïmpregneerde tuinhout, wat nu?
De vlekken die je ziet is zoutvorming op geïmpregneerd hout. Hout dat onder vacuüm druk is geïmpregneerd bevat impregneerzouten. Deze voorkomen dat het hout wordt aangetast door schimmels en insecten. Soms laat dit groene of witte vlekken achter; dit is hars dat door de zouten is gekleurd en ook hiervoor geldt dat het geen invloed heeft op de duurzaamheid van het hout. Je kunt de vlekken opschuren of met terpentine verwijderen.
Er zitten scheuren in mijn tuinhout, wat nu?
Door verschillen in dichtheid van hout, gaat het krimpen en zwellen nooit helemaal gelijkmatig. Zodoende kunnen er zichtbare scheurtjes ontstaan. De constructieve eigenschappen van het hout worden hierdoor niet beïnvloed dus dit is geen rede tot klacht.