Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Heb ik een vergunning nodig voor een overkapping?
Of je een vergunning nodig hebt hangt af van de aard en omvang van de bouw en natuurlijk van de regels die gelden binnen de gemeente. Houd er wel rekening mee dat het verkrijgen van een vergunning 6 tot 8 weken kan duren vanaf het moment van aanvragen.
Wat is de levertijd van een overkapping?
Een overkapping geleverd met blank douglas hout heeft een levertijd van ca. 1 a 2 werkdagen. Een geïmpregneerde overkapping heeft een levertijd van ca. 6 weken.
Er zitten groene vlekken op mijn geïmpregneerde tuinhout, wat nu?
De vlekken die je ziet is zoutvorming op geïmpregneerd hout. Hout dat onder vacuüm druk is geïmpregneerd bevat impregneerzouten. Deze voorkomen dat het hout wordt aangetast door schimmels en insecten. Soms laat dit groene of witte vlekken achter; dit is hars dat door de zouten is gekleurd en ook hiervoor geldt dat het geen invloed heeft op de duurzaamheid van het hout. Je kunt de vlekken opschuren of met terpentine verwijderen.
Er zitten scheuren in mijn tuinhout, wat nu?
Door verschillen in dichtheid van hout, gaat het krimpen en zwellen nooit helemaal gelijkmatig. Zodoende kunnen er zichtbare scheurtjes ontstaan. De constructieve eigenschappen van het hout worden hierdoor niet beïnvloed dus dit is geen rede tot klacht.
Hoe monteer ik de staanders van een terrasoverkapping?
De staanders kunnen op betonpoeren worden gemonteerd, welke in de grond ingegraven dienen te worden. Bij montage dienen eerst de gaten gegraven te worden. De staanders dienen voorafgaand aan de plaatsing reeds op de betonblokken gemonteerd te worden. Voor extra versteviging kunnen de gaten, nadat de staanders waterpas zijn geplaatst (na gehele montage), bijgestort worden met cement. Bij iedere staander leveren wij een bevestigingsvoet, waarmee deze vast aan de betonblok kan worden gemaakt.