Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Hoe kan het dat Sierbestrating Jonk haar producten tegen zulke scherpe prijzen aanbiedt?
Sierbestrating Jonk is een van de grootste leveranciers in tuinmaterialen. Alle materialen worden direct in grote getale rechtstreeks bij de fabrikant ingekocht en uit voorraad verkocht. Tevens worden diverse producten rechtstreeks uit het buitenland geïmporteerd. Door nauwe en directe contacten met fabrikanten, natuursteengroeven, een superstrak inkoopbeleid en een extra lage marge op de verkoop, kan Sierbestrating Jonk je de beste producten tegen de scherpste prijzen aanbieden!
Geeft Sierbestrating Jonk garantie op haar producten?
Sommige producten wel en andere producten niet, omdat vele producten op basis zijn van natuurlijke grondstoffen kunnen wij niet overal garantie op geven. Per product staat daarom vermeld of er garantie op zit. Bij garantieproducten dien je altijd de aankoopbon te bewaren.
Hoe lang bestaat Sierbestrating Jonk?
Sierbestrating Jonk is opgericht in 1992. Wat begon met het verhandelen van grindtegels is uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in tuinmateriaal van Nederland.
Hoeveel mensen werken er bij Sierbestrating Jonk?
Sierbestrating Jonk heeft 50 mensen in vaste dienst en ongeveer 12 extra koppels in de drukke periode aan het werk.
Verkopen alle Sierbestrating Jonk vestigingen dezelfde producten?
Onze vestigingen zijn verschillend in grootte. De ene vestiging heeft daarom meer artikelen in het show-assortiment dan een andere vestiging. De grootste showtuin vind je in Almere en Zwanenburg. De meeste opslag vindt u in Edam. Bij alle vestigingen kunt u echter het gehele assortiment van Sierbestrating Jonk bekijken en bestellen.
Waarom is Sierbestrating Jonk beter dan een tuincentrum of andere aanbieders?
 • Bij Sierbestrating Jonk krijg je een eerlijk en vakkundig advies over de bestrating.
 • Wij zijn al sinds de opkomst van sierbestrating in de tuin actief en hebben dus geruime ervaring met alle soorten tuinmaterialen.
 • Wij kunnen je voorlichten over de voor- en nadelen van alle soorten bestratingen.
 • Het assortiment bij Sierbestrating Jonk is zodanig groot dat er altijd een steen voor uw specifieke wensen, locatie en budget te leveren is.
 • Alle materialen worden door middel van ons eigen wagenpark met chauffeurs volgens afspraak bij je afgeleverd, waarbij supersnelle leveringen mogelijk zijn.
 • Bijna alle materialen zijn uit voorraad leverbaar vanwege onze enorme opslag capaciteit.
 • Ook voor sierbestratingswerkzaamheden, het aanleggen van verlichting en het plaatsen van schuttingen, tuinhuizen, speeltoestellen en dergelijke ben je aan het juiste adres en zijn in handen van ons eigen team van ervaren vakspecialisten.
Materialen worden bij ander (internet) aanbieders goedkoper aangeboden. Hoe kan dit?
Sierbestrating Jonk staat in de markt bekend als een echte prijsvechter. Materialen worden tegen kleine marges weggezet en Jonk moet het uiteindelijk hebben van de massa. Toch komt het wel eens voor dat producten op internet goedkoper aangeboden worden dan bij Jonk. Hier zijn diverse redenen voor, wat vaak nadelig uitpakt voor de afnemer:
 
 • Prijzen staan op andere site vaak exclusief B.T.W vermeld. 
 • Producten van internetaanbieders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Er kan hierbij geen dag afgesproken worden en de producten worden geleverd met een grote truck met oplegger (18 meter). Vaak kan de vrachtwagen niet bij de klant voor de deur komen. Gevolg is dat de materialen op een voor de vrachtwagen bereikbare plaats gelost worden. De klant dient dan zelf zorg te dragen voor verdere transport van de materialen. 
 • Levertijd is vaak erg lang.
 • Producten kunnen alleen per laag of per pak besteld worden, vaak met afpaskosten. 
 • De producten zijn goedkoop, echter zijn de transportkosten vaak erg hoog.
 • Materialen kunnen niet retour.
 • Als er materialen te kort zijn, dan heeft de klant een serieus probleem, er kan niet bijgehaald worden omdat de internetaanbieder geen opslag heeft. Een tegel te kort of teveel, een bandje te kort, het komt bijna niet voor dat een klant gaat straten en precies uitkomt met de materialen. Het hele traject begint dan dus weer van vooraf aan, bestellen op internet, afpaskosten, transportkosten, geen duidelijkheid over levertijd etc.
 • Er is nooit echt helderheid over de kwaliteit en kleur van de producten. Producten worden vanaf een plaatje besteld en kunnen in werkelijkheid heel anders zijn kwa uiterlijk. Voordeel van Jonk is dat wij beschikken over een showroom en de producten uitgebreid uitgestald hebben zodat er geen onduidelijkheden meer bestaan voor de klant.
Een internetaanbieder is vaak anoniem. Als er een klacht over het product is zal de internetaanbieder zich zoveel mogelijk indekken. Jonk is een familiebedrijf en heeft zijn naam hoog te houden. Klachten worden daarom uiterst serieus genomen.

Overige producten als zand, tuinaarde, bloembakken etc. is vaak niet bij internetaanbieders te verkrijgen.

Advies: Kijk altijd onderaan de streep wie er uiteindelijk goedkoper is. Met de afpaskosten, transportkosten, bedrag incl. btw etc. is Jonk vaak goedkoper dan de goedkoopste internetaanbieders. Neem bovenstaande punten eens goed door en overweeg dan of het u wel waard is om de producten elders op internet te bestellen. Goedkoop is namelijk achteraf vaak duurkoop.