Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Wat is de levensduur van een natuurlijke afscheiding?
De levensduur is afhankelijk van het gekozen materiaal in combinatie met de omstandigheden ter plaatse. We hebben hier natuurlijk wel te maken met natuurproducten. Ze zullen dan ook na verloop van tijd in kwaliteit afnemen en gaan slijten. Maar een natuurscherm in een besloten stadstuin zal langer meegaan dan een natuurscherm als erfafscheiding in het buitengebied. Als het scherm beplant is met klimmers, dan zal dit de levensduur ook iets verhogen, omdat de klimplanten bescherming bieden tegen weersinvloeden.
Hoe plaats ik een natuurlijke afscheiding?
Natuurschermen worden geleverd als kant-en-klaar paneel of op een rol. De kant-en-klare panelen kunnen eenvoudig aan houten palen worden bevestigd. Dit geldt uiteraard ook voor de natuurschermen die op de rol geleverd worden, maar deze vragen nog om een extra versteviging in de vorm van horizontale latten of door middel van een gaaspaneel. Deze voorkomen dat het scherm gaat doorzakken of bij veel wind kan bewegen of gaat klapperen. Als er te veel beweging in het scherm zit, dan is het extra aan slijtage onderhevig.