Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Is kunstgras duur ten opzichte van echt gras?
Kunstgras is uiteraard een redelijke investering maar deze moet vooral op lange termijn worden bekeken. Door goedkoper, minder intensief onderhoud, de mogelijkheid tot multifunctioneel gebruik en de constante bespeelbaarheid biedt een kunstgrasveld een hoger ‘rendement’.
Kunnen mollen een kunstgrasveld beschadigen?
Een kunstgrasmat wordt in principe op dezelfde manier gemaakt als een tapijt. De kunstvezels worden in een doek getuft en nadien verstevigd met een latexlaag. Deze “backing” is zo stevig dat mollen hier niet doorheen kunnen graven. Wel kunnen de mollen de ondergrond aantasten waardoor er verzakkingen optreden. Wil je dit voorkomen, dan raden wij aan om worteldoek onder het kunstgras te leggen
Wat zijn de voordelen van kunstgras?
- Nooit meer grasmaaien en randjes knippen
- Nooit meer sproeien
- Nooit meer verticuteren en bemesten
- Nooit meer onkruid verwijderen
- Geen problemen meer met te veel zon of te veel schaduw
- Het hele jaar door een mooi groen verzorgd gazon
- Het zwembadje kan de gehele zomer blijven staan
- Bestand tegen alle weersomstandigheden
- Zeer geschikt voor speeltoestellen
- Ideaal voor kinderen om op te spelen, voelt zacht aan en schuurt niet
- UV bestendig, kleurvast
- Milieuvriendelijk
- Zeer onderhoudsvriendelijk
- Lange levensduur (10 tot 15 jaar)
- Geen oorzaak van allergieën zoals hooikoorts
- Eenvoudig zelf aan te leggen
- Grote toepasbaarheid
Waar kan kunstgras toegepast worden?
Kunstgras kan in principe overal toegepast worden waar gras gewenst is maar waar door diverse redenen geen echt gras gelegd kan worden.

Enkele voorbeelden:
- Tuin
- Speelveld
- Onder speeltoestel
- Onder of rondom zwembad
- Balkon
- Dakterras
- Daktuin
- Beursstand
- Camping
- Vakantiepark

- Horeca gelegenheden
Kan ik zelf kunstgras aanleggen?
Met onze duidelijke instructie kunt je zelf het kunstgras installeren, zeker wanneer de oppervlakte niet breder is dan de rol (4 meter). Bij grotere oppervlakte met veel hoeken dan raden wij het aan om het te laten aanleggen.
Hoe moet ik kunstgras onderhouden?
Natuurlijk heeft kunstgras ook onderhoud nodig, zij het minimaal. Het is verstandig om bladeren, stokjes en andere natuurlijke materialen regelmatig te verwijderen zodat het ontstaan van onkruid en schimmel wordt tegen gegaan. Doe dit bij voorkeur met een bladblazer. Ook zal na verloop van tijd het instrooizand inklinken waardoor het wenselijk is om wat zand bij te strooien. Regelmatig opborstelen van het gras met een harde bezem zorgt ervoor dat de graspolen mooi en natuurlijk overeind blijven staan.
Groeit er onkruid in/op het kunstgras?
Onder het kunstgras wordt drukverdelend doek (Anti Worteldoek) aangebracht voor de stabiliteit, dit zorgt er ook voor dat er geen onkruid van onder uit kan ontkiemen. Echter omdat het kunstgras met rond zand (instrooizand) wordt ingestrooid, bestaat de mogelijkheid dat zaden die in het gras waaien ontkiemen. Deze onkruiden kunnen echter nauwelijks wortelen en zijn derhalve makkelijk te verwijderen of zullen in de zomer snel verdrogen.
Is kunstgras kleurvast?
Kunstgras is UV bestendig. Het gras zal niet verkleuren en kan tegen de meest zware weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon. Zo heb je jaren lang plezier van je gras en behoud het zijn natuurlijke uitstraling.
Is het mogelijk om een zwembad voor langere periode op het gras te laten staan?
Het is geen enkel probleem om voor een langere periode een zwembad(je) op het kunstgras te laten staan. Nadat je het zwembad verwijderd heb moet je alleen even de graspolen overeind borstelen.
Kan men zien wanneer er meerdere stukken verlijmd zijn met lijmband?
Wanneer de tuin breder is dan de rolbreedte van het kunstgras dan wordt dit opgelost door 2 delen kunstgras met elkaar te verbinden door middel van een lijmband. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt is dit nauwelijks zichtbaar. 
Lijkt kunstgras op echt gras?
Ons kunstgras is nauwelijk te onderscheiden van echt gras.
Hoe wordt het regenwater afgevoerd bij een gazon van kunstgras?
De rug van het kunstgras is voorzien van gaatjes, dit zorgt ervoor dat het water makkelijk kan weg stromen.
Kan kunstgras in elke gewenste vorm worden sneden?
Ja, kunstgras kan in elke gewenste vorm worden gesneden.
Wat is de gewenste ondergrond voor kunstgras?
Hiervoor kun je het best een ondergrond voor gebruiken van stabizand of vloerenzand met een diepte van +/- 10 cm. Het zand goed globaal egaliseren. Tril het zand aan voor een betere verdichting. Egaliseer het oppervlak nauwkeurig. Wanneer het kunstgras op straat/stopzand gelegd word, kun je foamplaten gebruiken wat tegelijkertijd ook deels als valdemping fungeert.