Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Wat betekent getrommeld?
Bakstenen worden over het algemeen getrommeld. Dit wordt gedaan om 2 redenen. Enerzijds om de stenen een authentiek uiterlijk te geven, anderzijds om de kleurschakeringen te mixen zodat er een mooie nuance ontstaat.

De pallets met stenen worden door een grote “droogtrommel” gehusseld. Hierdoor ketsen alle steentjes tegen elkaar aan waardoor de randjes een lichte karteling krijgen. Vervolgens worden deze weer op pallets gestapeld.
Zijn de gebakken stenen geschikt voor een oprit?
Alle gebakken klinkers zijn daarvoor geschikt. Elke gangbare auto en caravan kan er moeiteloos op staan.

Als voorbeeld:
Een 6,5 cm hoge waal kent een buig strekkracht van een 8 cm dikke betontegel. Als u bijvoorbeeld een zware SUV rijdt is een hoogte van 6,5 cm aan te raden. Wanneer u met een heftruck/ vrachtwagens over uw oprit moet rijden raden wij 8,5 cm hoge stenen aan.
Hoe zwaar wegen gebakken klinkers?
Je kunt uitgaan van:

8,5 cm hoge klinkers (waaltjes, dikformaten, keiformaten) wegen 180 kg per m2
6,5 cm hoge klinkers (waaltjes, dikformaten, keiformaten) wegen 130 kg per m2
6 cm hoge klinkers (waaltjes, dikformaten, keiformaten) wegen 117 kg per m2
Hoeveel moet ik extra bestellen voor breuk en knip- of snijverlies?
Dit is afhankelijk van het formaat steen en het legpatroon. Gemiddeld kun je uitgaan van 1-2 m2 extra over het totaal oppervlak.
Ik constateer een tintverschil, wat nu?
Tintverschillen tussen div. pallets stenen en klinkers komen vrijwel altijd voor. Meng daarom alle ontvangen pallets met elkaar en zo krijg je een geheel. Mocht je bij de stenen een tintverschil opmerken, maak de stenen dan nat, is het verschil nu weg dan komt het tintverschil door stof of vocht. Is het tintverschil verschil klein, meng alle tegels bij het straten en krijg zo één geheel. Is het verschil groot, ga dan niet straten en neem contact op met een van onze vestigingen.
Mag ik mijn gebakken bestrating met een hogedrukspuit reinigen?
Ja dat mag.