Vragen? Neem CONTACT met ons op.
menu

Veelgestelde vragen

Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.
« terug naar overzicht

Waarom is composiet van Jonk beter dan composiet van andere aanbieders?
Laat je niet verleiden door goedkopere aanbieders van hout/kunststof composiet. De kwaliteit van hout/kunststof composiet heeft te maken met de ingredienten die er voor gebruikt worden. Door research, tests en ervaring heeft Jonk een product ontwikkeld wat tot de top hoort op het gebied van hout/composiet materiaal. Sierbestrating Jonk is dan ook één van de weinigen die een constante kwaliteit levert en heeft hiervoor diverse testen doorlopen bij laboratoria. Wij van Jonk staan daarom ook volledig achter het product.
Wat zijn de voordelen van composiet vlonderplanken t.o.v. hardhouten vlonderplanken?
Composiet vlonderplanken zijn constant van structuur en kleur (enige verkleuring is echter niet uit te sluiten, echter zullen de delen lang niet zo sterk verkleuren als hardhouten planken). Composiet vlonderplanken splinteren niet wat een groot voordeel is wanneer er veel met blote voeten op gelopen wordt. De oppervlakte van de composiet vlonderdelen worden (meestal) niet glad na een regenbui en de vlonders hebben een moderne 'look'. In tegenstelling tot hardhout worden composiet vlonderplanken met clips gemonteerd waarbij er nauwelijks tot geen bevestigingsmaterialen te zien zijn. Composiet vlonderplanken zijn onderhoudsarm en hebben nauwelijks last van alg- of schimmelaangroei.
Kan ik zelf eenvoudig een composiet terras aanleggen?
Jazeker, een composiet terras aanleggen is bijzonder goed zelf te doen (mits je een beetje handig bent). Alles wat je nodig hebt is een decoupeer- of afkort-zaag, een schroefmachine, waterpas en wat handgereedschap. Een leginstructie is gratis bij ons af te halen of te downloaden op de productpagina!
Worden er voor de productie van composiet extra bossen gekapt?
Nee, onze composiet vlonderplank bestaat voor 60% uit bamboe vezels. Deze bamboevezels zijn afkomstig uit de industrie, zoals zaagsel tijdens het vervaardigen van bamboe meubelen en vloeren. Het bamboe wordt hiermee voor 100% gebruikt en dus volledig gerecycled. Er wordt door en voor ons productie proces van composiet vlonderplanken dus geen extra bossen gekapt. De planken zijn FSC gecertificeerd.
Hoe reken ik uit wat ik nodig heb?
Om te bepalen wat je nodig heeft voor je terras kunt u de volgende standaard gegevens gebruiken.

• 3,7 m¹ composiet plank p/m²
• 3,3 m¹ composiet onderbalk p/m²
• 0.5 m¹ hoekprofiel
• 2 start clips
• 11 clips p/m²
• 23 rvs schroeven p/m²
• 1 m² worteldoek
Hoe onderhoud ik mijn composiet terras?
Composiet behoeft weinig tot geen onderhoud. Wanneer je composiet terras in een schaduwrijke omgeving ligt kan het zijn dat er na verloop van tijd een lichte groene aanslag verschijnt. Deze kan eenvoudig met een sopje van groene zeep en een harde nylon bezem worden verwijderd.
Wordt mijn composiet terras glad na een regenbui?
Composiet wordt niet glad als het nat is, het materiaal is niet poreus zoals hout en zal wanneer het nat wordt veel minder vocht opnemen. We gebruiken onze composiet vlonderplanken zeer veel langs zwembaden. Uitglijden behoort dus tot het verleden!
Ik lees veel op internet over het kromtrekken van composiet, hoe zit dat?
Er zijn composietproducten op de markt die kromtrekken. Pas daarom op voor composiet producten met lage kwaliteit. Deze kunnen kromtrekken, scheuren en verkleuren. Composietplanken Sierbestrating Jonk kunnen wel gaan uitzetten en inkrimpen (zoals al het composiet), maar gering.

Een Unique composiet schutting zal niet of nauwelijks krom gaan staan, omdat de planken dankzij het uitgekiende systeem een mogelijkheid hebben tot uitzetten en inkrimpen.