Klantbeoordelingen
Schrijf een beoordeling ›
9.2
Filter
Sluiten
Formaat
Kleur
Materiaal
Fabrikant

Halfverharding Halfverhardingen zijn verhardingen zoals grind (=rond) en split (=hoekig). Ze worden steeds vaker in tuinen gebruikt. Niet ten onrechte: het is goedkoop en eenvoudig te verwerken materiaal om bijvoorbeeld kronkelpaden mee te maken. Een halfverharding kent geen voegen en heeft dan ook altijd het uiterlijk van een groot vlak dat rustig en ruimtelijk werkt. Grind Grind is rond en verkrijgbaar in diverse maten. Een geschikte maat om paden mee in te strooien is circa 8 tot 16 milimeter. Grof grind met een doorsnede vanaf 15 milimeter of meer gebruikt u juist om vijvers en plantenbakken mee te decoreren. Split Split is hoekig en loopt prettiger dan grind. Het is daardoor veel beter geschikt als looppad, oprit en terras. Tevens is split ideaal om een grindschutting mee te vullen. Door de vele kleuren en maten wordt het split ook veel gebruikt ter decoratie en om grote vlakken op te vullen.


Grind 15-30 mm

3 artikelen
€ 3,95 / per zk
Grind limburgs bonte grind rond dakgrind betongrind

Grind 15-30 mm 25 kg

€ 3,95 / per zk
Materiaal: Kwarts
Afwerking: Rond Natuurlijk

Afmeting:
15-30 mm
Grind riviergrind limburgs grof grind kwarts

Grind 15-30 mm incl. Bigbag (1 m³)

€ 89,95 / per st
Materiaal: Kwarts
Afwerking: Rond naturel

Afmeting:
15-30 mm
Grind limburgs bonte grind rond dakgrind betongrind

Grind 15-30 mm incl. mini Bigbag (0,5 m³)

€ 49,95 / per st
Materiaal: Kwarts
Afwerking: Rond naturel

Afmeting:
15-30 mm

Grind 15-30 mm

Grind 15-30 is een voordelige riviergrind en wordt ook wel parelgrind, betongrind, dakgrind, drainagegrind of boerengrind genoemd. Het is een ronde grindsoort bestaande uit grijze, bruine en witte stenen. Men gebruikt 15-30 mm grind voornamelijk voor de aanleg van paden, opritten, in bloembakken of voor rond een vijver. Ook voor het aanmaken van betonmortel of het aanleggen van drainage in de tuin is deze grindsoort uitermate geschikt.

Formaat grind

Grind wordt in verschillende groottes gescheiden met behulp van zeven, waardoor de verschillende gradaties grind apart te bestellen zijn. De zeefmaat van dit type grind is 15 tot 30 mm, echter kunnen de exacte afmetingen ruimer zijn afhankelijk van hoe een steentje door de zeef is valt in de groeve of winning. Het grindmateriaal wordt afgezeefd op een zeef van vierkant 15 en vierkant 30 mm. Afhankelijk van de vorm steen kan het dus zijn, dat er een lange dunne steen door de zeef valt welke in de breedte 30 mm is, maar in de lengte bijvoorbeeld 50 mm.

Grind thuis bezorgd

Grind 15-30 mm kan geleverd worden in verschillende hoeveelheden:
- Bigbag (1 m3 - 1500 Kg) voor 20 vierkante meter bij een laagdikte van 5 cm.
- Mini Bigbag (0,5 m3 - 750 Kg) voor 10 vierkante meter bij een laagdikte van 5 cm.
- Losgestort per m3  (vanaf 6 m3) voor 20 vierkante meter per m3 bij een laagdikte van 5 cm. Prijs op aanvraag.
- 25 kg zakken voor circa 0,25 vierkante meter bij een laagdikte van 5 cm.


Laatst bekeken