07
mrt

Nooit meer maaien met kunstgras van Jonk!

Kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is, dat is kunstgras van Jonk. Het is schoner, groener en veiliger dan echt gras. Je kunt genieten van de voordelen van echt gras zonder het gedoe van zaaien, voeden, onkruid bestrijden of uw gazon maaien!
 
Nooit meer maaien met kunstgras van Jonk!
Niet alleen bespaart dit veel tijd, maar ook geld. Denk aan de onderhouds- en gebruiksvriendelijkheid, weerbestendigheid, slijtvastheid en de mogelijkheden voor hergebruik. Uiteraard voldoet ons kunstgras aan de strengste normen en milieueisen. De twee type kunstgrassen bestaan ieder uit vier kleurtinten incl. mosdraad. Het kunstgras onderscheidt zich van vele andere soorten kunstgras in de markt door de unieke Diamond-shape technologie, de matte kleur en de zachtheid.

Diamond Shape voor een langere levensduur

De nieuwe Diamond Shape kunstgras vezel is het ‘neusje van de zalm’ onder de kunstgrassen. Dankzij deze nieuwe technologie is de kunstgras vezel sterker en gaat het langer mee. De vezels blijven langer rechtop staan en zijn slijtvaster.


Matte kleur

In tegenstelling tot vele kunstgras soorten waar een glans ontstaat in de zon, heeft het Kunstgras van Sierbestrating Jonk een mooie matte kleur met een minimale glans.

 


Fabricage van kunstgras

De fabriek waar Sierbestrating Jonk kunstgras inkoopt, maakt gebruik van gecertificeerde machines. De materialen zijn van A-kwaliteit, duurzaam en worden onder de juiste arbeidsomstandigheden geproduceerd in een schone en nette werkomgeving.
 

De basis van kunstgras zijn de vezels. Deze vezels zijn kunststof korrels met UV- stabilisatoren en kleurstoffen. De korrels worden verhit tot één massa, die vervolgens onder druk door een sproeikop wordt geperst. Hierbij ontstaan de kunstgrasvezels die wij als grassprieten zien. De vezels worden vervolgens versterkt om ze bestand te maken tegen extreme temperaturen tussen -50 Cº  en +50 Cº.
 

In de 2e fase worden de ontstane vezels verwerkt tot klossen. De vezels worden op een grote klos gedraaid. Deze klossen worden vervolgens verspreid naar het desbetreffende product. 
 

In de 3e fase wordt het kunstgras getuft. De vezels lopen als een draad door de machine die vele honderden naalden bezit. De naalden steken de vezels door de tapijtrug en het kunstgras wordt geweven. 
 

Als laatste worden de vezels gefixeert aan de backing. Om de vezels vast te maken smeert men een lijmachtige vloeistof op de onderkant van het kunstgras. Dit vloeibare mengsel wordt uitgehard, tot de vezels één geheel gaan vormen met de backing. Het kunstgras is na dit proces gereed.